Bloggen voor Profielen

Toen ik op Twitter zag dat Profielen, het onafhankelijke blad van de Hogeschool Rotterdam, nog een blogger zocht twijfelde ik even. Die twijfel had te maken met mijn beeldvorming over de Profielen. In het verleden ben ik het wel eens oneens geweest met de Profielen.Vorig schooljaar sloegen ze bijvoorbeeld de plank volledig mis met de cover van Profielen #85.  Het contrast tussen koeienletters ‘Protest!!!’ en de suffige blikken van studenten was voor mij voldoende om de haatmajoor uit te hangen.

Met zulke covers rennen lezers gillend weg en dat is zonde. Profielen is toch een soort uithangbord voor wat we op de Hogeschool Rotterdam met z’n allen bereiken.

Commentaar
Onlangs hebben ze ook de mogelijkheid om te reageren om artikelen uitgeschakeld. Dat is natuurlijk één van de domste dingen die je kunt doen als website. Comments zijn zo’n beetje het enige bestaansrecht wat je hebt als blogje en het houdt je scherp.

De uiteindelijke reden die Profielen gaf was ‘Teveel spam!’. There’s no such thing as bad publicity, zeg ik dan, maargoed.

Ghandi
Maar ik schrijf dit niet om de Profielen af te kraken. Ik schrijf dit omdat ik wil mededelen dat ik sinds afgelopen maandag begonnen ben als blogger voor Profielen.

Misschien pik ik voor deze rol heel even de mantra van Ghandi, die ooit het volgende zei: ‘Be the change you want to be in the world’. Dus als je echt iets wilt veranderen wat je niet fijn vind moet je de verandering zelf zijn. In mijn geval betekent dat aansluiting vinden bij Profielen.

Één keer in de twee weken zal ik mijn gal spuwen over spelende zaken op de Hogeschool Rotterdam. Soms met een traantje, soms met een lachje, maar vrijwel altijd omdat het gewoon kan.

Lees hier mijn blogposts voor Profielen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *