Britse tech startups teleurgesteld over de Brexit

Vandaag niet veel tijd om te bloggen. Moet dus creatief zijn. Heb een klein kwartier om iets neer te pennen. Tussen alle hectiek van de dag wel in staat geweest iets mee te krijgen over de Brexit.

Wat opvalt is het harde tegengeluid van jongeren over de Brexit. Velen zijn teleurgesteld over de uitslag en moeten, net zoals dit plaatje hieronder, veel langer met de consequenties leven dan de mensen die voor de Brexit waren.

Ik las een artikel op Forbes.com, wat ging over tech startups in het VK. Eerder las ik al ergens dat 90% van de Engelse tech startups tegen een Brexit was. Waarom? Omdat ze ontzettend veel hebben aan de Europese Unie. Ze halen programmeurs uit het oosten van Europa en positioneren steden als London als een hotspot voor startups. Sommige van de grootste ‘unicorns’ (startups met een waarde van boven de miljard) ter wereld komen uit het VK. Het is een hotspot dat talent uit heel Europa trekt. Iets wat met een Brexit nu misschien in gevaar komt.

Niet gek dus, dat ze teleurgesteld zijn, die tech startups. Of zoals Brent Hoberman van Made.com in een interview met Forbes zegt:

“People feel rejection. I think this is what the Leave campaign underestimated: the psychology of rejecting openness.”

Een aanslag op de openheid. Iets om over na te denken.

Meer? Lees het hele artikel op Forbes.com.

Gotta run, run, run. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *