De makers van Twitter zijn met iets nieuws gekomen

De makers van Twitter (Biz Stone en Evan Willams) zijn met iets nieuws gekomen. Medium heet het en het is allemaal nog een beetje geheimzinnig en experimenteel. Na het inloggen met je Twitteraccount kom je op de welkomstpagina van Medium. “We’re rethinking publishing and building a new platform from scratch.” schrijft Williams. Als dit zinnetje geen serieuze koek is dan weet ik het ook niet meer.

Wat verder lezende kom je nog meer te weten. Dat het internet nog maar een jong medium is als je het vergelijkt met het publiceren op papier. En dat er dus veel te experimenteren valt.

Medium is zo’n experiment. Kijken hoe we op een nieuwe manier kunnen publiceren. Net zoals Blogger en Twitter dat in feite ook hebben gedaan. Dankzij Blogger kon iedereen opeens gratis en makkelijk een blog beginnen, en Twitter heeft ervoor gezorgd dat we nu ook in korte stukjes tekst (140 tekens) met elkaar kunnen Twitteren.

Wat Medium precies wilt worden is me nog niet helemaal duidelijk. Tot nu toe doet het me nog het meest denken aan een soort portal van verschillende blogs, maar dan net iets anders. Alle posts zullen plaatsvinden in een collectie, een gezamenlijk onderwerp waar verschillende mensen over kunnen bloggen. Er is bijvoorbeeld een collectie ‘Look what I made’, waar iedereen een foto kunt plaatsen van zijn of haar gemaakte creatie. Het doet me tot nu toe vooral nog een beetje denken aan Tumblr, maar dan wat schoner qua design.

Hoe dan ook, volgens Williams wordt het een groot avontuur:
“So, we’re re-imagining publishing in an attempt to make an evolutionary leap, based on everything we’ve learned in the last 13 years and the needs of today’s world.
That sounds pretty grandiose, so let’s not get ahead of ourselves. Truth be told, we’re just starting the journey of figuring out what all that means—and what we’re releasing today is just a sliver of what we’ve figured out.”

Vind het een mooie werkwijze. Gewoon beginnen ermee en kijken hoe het balletje gaat rollen. Heb daar wel bewondering voor.

2 gedachten over “De makers van Twitter zijn met iets nieuws gekomen”

    1. @lisszs Late reactie misschien, maar inderdaad. Ik vind dit wel een toffe aanpak. Die gasten kunnen het natuurlijk ook op deze manier doen omdat ze in principe toch genoeg geld hebben, maar denk dat de creatieve industrie hier in NL misschien wat van kan opsteken. Bij Medium vind ik met name het dromerige ideaal mooi. Dat zien we te weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *