Reportage: Het Nieuwe Werken volgens Michel (Microsoft)

Wie het Microsoft kantoor binnenwandelt bevindt zich direct in een speeltuin van digitale innovatie. In de lobby staat een kleine booth met de nieuwste Microsoft gear: een Surface-laptop en smartphone. Na even spelen blijkt dat de twee producten synchroon lopen. Een verstuurde app van de telefoon is direct te zien op de laptop. Het lijkt te passen bij de ambitie van Microsoft om computers persoonlijker te maken en te laten werken zoals de mens het liefst werkt: in de cloud, connected.

Het is lunchtijd. Hier en daar zitten groepjes mensen te lunchen. Je ziet mensen in pakken, je ziet mensen in wat meer casual kleding. Er klinkt gelach, mensen groeten elkaar, de aromatische magie van koffie hangt in de lucht. “Dit is de best verkopende CoffeeCompany van Nederland”, zegt Michel Bouman (36).

In de open, kleurrijke kantooromgeving bruist het van activiteit. Sommige mensen zijn aan het werk bij de lounge-plekken, anderen op een werkplek naast lange tafels waar mensen uitgebreid genieten van een goed uitziende lunch.

“Hier kunnen mensen powernappen”. Michel wijst naar een plek een kleine ruimte waar in het midden een slaapstoel staat. De ruimte is af te sluiten met dikke, rode theatergordijnen waar je niks doorheen ziet.

20160623_131212

Werken waar en wanneer je wilt

Gewapend met een grote beker koffie in de hand gingen we op zoek naar een rustige plek om een gesprek te voeren. Onderweg kwam Michel een collega tegen. De twee wisselden snel even wat informatie uit. In een paar seconden kreeg Michel een update over de World Partner Conference, de grootste, jaarlijkse partnerconferentie van Microsoft. Kort daarna vonden we een mooie plek.

Ik vroeg Michel naar z’n tweet, waar hij mij vertelde dat het werk bij Microsoft losgetrokken is van tijd en locatie. “Werken waar en wanneer je wilt kan doordat je ondersteunt wordt door technologie. De vrijheid die dat met zich mee brengt vraagt echter ook om een andere manier van aansturen. Je ziet in veel bedrijven, dat mensen worden aangestuurd op basis van controle. Bij Microsoft wordt iedereen aangestuurd op vertrouwen en daarnaast uitgedaagd om een growth mindset te laten zien.”

“We worden aangestuurd op basis van vertrouwen, niet op basis van controle.”

 

Michel vertelde dat de effectiviteit van werk niet op basis van tijd wordt bepaald, maar op basis van output. “Iedereen heeft een target. Het is aan jou om in te delen hoeveel tijd je nodig hebt om je targets te behalen. Ik heb daar een schema in gevonden wat voor mij heel goed werkt.” Dat tijd niet zo belangrijk is, blijkt ook als Michel twijfelt hoeveel uur er nou precies op z’n contract staat. “Er zijn dagen bij dat ik 5 uurtjes werk, misschien 4 uurtjes werk, en er zijn dagen bij dat ik 12, 13 of 14 uur werk.”

Zo productief mogelijk zijn

Over de 9 tot 5 mentaliteit heeft Michel een heldere mening. “Er is ooit gezegd dat we een vaste tijd 9 tot 5 moeten werken, maar dat hoeft helemaal niet meer. Door technologie kun je altijd en overal werken waar je wilt werken. Het gaat juist om hoeveel je haalt uit de tijd die je besteed aan werken? Hoe kan je zo productief mogelijk zijn?” Michel is ervan overtuigd dat hij door Het Nieuwe Werken productiever is. Hij werkt waar en wanneer hij daarvoor kiest.

“Ik kan ervoor kiezen om in een file te staan. Of ik kan ervoor kiezen om eerst thuis te werken en na de file te gaan rijden. “

“Als ik zie dat er file is, dan kan ik ervoor kiezen om erin te gaan. Of ik kan ervoor kiezen om thuis m’n device open te gooien en aan het werk te gaan,  om dan vervolgens na de file te gaan rijden. Dat ’s avonds als de kinderen op bed liggen en mijn vrouw haar favoriete serie kijkt, mijn Surface nog even open gaat, is helemaal prima”.

20160623_132315 (1)

Meer tijd voor z’n gezin

Ik vroeg of hij door het nieuwe werken juist niet langer doorwerkte, met het risico om minder aandacht te besteden aan z’n gezin.

Michel: “Ik besteed juist méér tijd aan mijn gezin. Bij m’n vorige werkgever miste ik vaak het ontbijt, middageten en het avondeten. Omdat de kinderen toen nog jong waren kon ik ze vaak niet naar bed brengen. Door m’n flexibele tijden nu kan ik de dag rustig beginnen.”

Elke dag samen ontbijten, de kinderen naar school brengen en eten is aan de orde van de dag in huize Bouman.

“Techniek ondersteunt mij om te werken op een plaats en locatie die voor mij het beste uitkomt.”

Sociaal contact met collega’s

Sociaal contact dan, met collega’s. Ben je niet van elkaar aan het vervreemden als je elkaar niet meer elke dag ziet? Volgens Michel niet. “Er zijn verschillende manieren van contact. Met Skype kun je elkaar bellen en zien, waar je ook bent. Een groot deel van onze meetings zijn dan ook met video.”

Toch is er ook nog een fysiek minimum. Michel en zijn team hebben met elkaar afgesproken om iedere maandag op kantoor te zijn. Daarnaast is hij soms nog een dag aanwezig voor administratieve zaken of interne sessies

“Ik probeer die dagen ook echt te gebruiken om veel mensen te zien, om wel dat menselijke contact erin te houden.” Sociale vervreemding lijkt dus niet het geval.

20160623_131244

Programmeerles geven aan kinderen

Door de flexibel in te delen werktijden is Michel in staat om dingen te doen die hij anders niet kon doen. “Ik ben onderdeel van een For Africa project, waar ik Young Professionals in Afrika begeleid en help met het ontwikkelen van business skills. Dat gaat van “Hoe moet je LinkedIn eruit zien?” tot “Hoe krijg ik funding voor m’n startups?”.” Daarnaast geeft Michel workshops over Inbox Zero, is hij blogger en geeft hij social media en programmeerlessen aan kinderen.

“We moeten nu al zorgen dat we kinderen laten zien wat coderen is”

Over de programmeerlessen zegt hij het volgende: “We zien dat er zo’n gat ontstaat naar wat de arbeidsmarkt vraagt en wat scholen aanbieden, dat we nu al moeten zorgen dat we kinderen laten zien wat coderen is. Al is het maar eenvoudig, dat is wel wat het is. Het gaat om het creëren van feeling met technologie.”.

“Ieder bedrijf is straks een softwarebedrijf”

De feeling met technologie en de noodzaak komt ook naar voren als we het hebben over de toekomst van werk.

“Ieder bedrijf is straks een softwarebedrijf. Zelfs de bakker is een softwarebedrijf straks. Hij moet de beste software hebben om zijn machines optimaal te laten werken. Er zit ergens een dataset achter, die een configuratie aan zo’n machine door kan geven, hoe de bakker het meest effectief brood kan bakken. De data zit achter de intelligentie. Die zorgt ervoor dat je processen zo goed mogelijk gestroomlijnd zijn.”

“Ieder bedrijf is straks een softwarebedrijf. Zelfs de bakker is straks een softwarebedrijf.”

Ik stelde hem de vraag hoe andere bedrijven, die geen Microsoft zijn, zich daar nu al op de toekomst van werk kunnen voorbereiden. Hij noemde het belang van partnerschap. “Ik denk dat partners een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Waar partners vroeger aan het ontzorgen waren, moeten ze nu de bedrijven echt gaan verrassen”. Als voorbeeld noemde hij AirBnB en Uber. “Het grootste hotel ter wereld, Uber, heeft geen eigen hotelkamers. Grootste taxibedrijf ter wereld, Uber, heeft geen taxi’s.”, doelend op het ecosysteem van stakeholders die voor deze bedrijven zo ontzettend belangrijk zijn.

20160623_132307

FIFA spelen op werk

Na het gesprek liepen we verder in het imposante gebouw. We gingen naar de tweede verdieping, waar we stonden voor een paar lockers met namen van medewerkers erop. “Omdat we dus geen vaste werkplekken hebben, heeft iedereen een eigen locker om dingen te bewaren”.

Michel nam me mee naar een kleine theaterzaal waar regelmatig sessies werden gehouden met medewerkers, partners of andere medewerkers. Al lopend vertelde hij dat iedere medewerker de nieuwste Microsoft Surface-laptop en smartphone krijgt. That’s it. “Niemand heeft een vaste werkplek, zelfs de directeur niet.”

Na de rondleiding liepen we terug naar beneden. We stonden even bij een plek waar een paar mensen zaten te gamen op de Xbox One, Microsoft’s spelcomputer. “Om half 2 speel ik in de kwart finale van het Microsoft Nederland FIFA16 toernooi. Die gast waar ik tegen moet is echt goed”.

Het was iets voor half 2, dus besloten we onze wegen te scheiden. Later die dag vroeg ik via Twitter of hij het potje FIFA had gewonnen.  “Helaas, verloren”.

Noot: Ik sprak Michel op persoonlijke titel. Alle antwoorden in deze reportage zijn gebaseerd op de persoonlijke visie van Michel en niet per se die van Microsoft. Lees Michel z’n blogs via: http://aka.ms/michelsblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *