Deze pizzabakkende robots gaan de concurrentie met Domino’s aan

“We worden de Amazon van voedsel” vertelt Alex Garden in een interview met Bloomberg. De 41 jarige founder van Zume is van plan om met zijn startup de pizzamarkt te disrupten.

Aan het plafond van de Silicon Valley startup hangt Garden, een non-stop werkende pizzarobot die de saus op de pizza verspreid, maar niet té perfect, ‘want de pizza moet nog wel lijken op een ambachtelijk product”.  Na het plaatsen van de saus schuift de pizza door naar mensen, die de pizza decoreren met kaas en alle andere ingrediënten. Robot Bruno plaatst de pizza’s vervolgens in een van de vele ovens.

Zijn doel? Een Domino’s neerzetten waar geen mens meer voor nodig is. In augustus wil Garden zelfs pizza’s maken terwijl ze onderweg zijn. Elke bus heeft dan 56 ovens die vanuit de cloud aan en uitgezet kunnen worden. Al rijdend wordt de pizza voorbereid, waardoor de besteller altijd een verse pizza heeft – en waarschijnlijk geen fooi hoeft te geven 😉

Garden verwacht dat door dit model uiteindelijk geen mensen meer nodig zijn. De kostenbesparingen op het personeel zullen voor een concurrentievoordeel zorgen.

Ben ik de enige die opeens spontaan trek krijgt in pizza?

Check de video op Bloomberg.com

Foto credits: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *