Drie ideeën om GetGlue nog beter te maken

Voor degenen die nu al geen flauw idee hebben waar ik over praat een korte introductie: GetGlue is een soort social entertainmentnetwork.

Bij GetGlue kun je werkelijk bij alles inchecken. Als je bijvoorbeeld een album luistert, een televisie-serie bekijkt of een spel speelt kun je inchecken via GetGlue. Je kunt zelfs inchecken bij een gedachte, al is dat wel een beetje weird. 

Door een x-aantal keer in te checken word je fan van iets en kun je stickers winnen. Als je dat vaak genoeg doet worden die stickers zelfs hardcopy naar je huis toe gestuurd.

Als communicatiestudent word ik alleen maar blij van GetGlue maar bij die blijdschap horen ook ideeën. Want er is altijd ruimte voor verbetering, hoe tof het platform ook is. Als het volgende gebeurt dan weet ik bijna zeker dat nog meer mensen gebruik zullen maken van GetGlue.

Drie ideeën

Games

Persoonlijk vind ik het inchecken bij games één van de sterkste punten aan GetGlue. Het zou erg vet zijn als dit automatisch gaat. Dus dat GetGlue weet dat ik op mijn Xbox voor de zoveelste keer Batman: Arkham Asylum zit te spelen.

In theorie moet dat kunnen. Iedere Xbox-speler heeft, als het goed is, een Xbox-live account.

Als GetGlue dat account kan koppelen onstaat er een interessant platform. GetGlue als ontmoetingsplatform voor gamers om elkaar bijvoorbeeld te helpen.

Muziek

Bij GetGlue kun je ook inchecken als je muziek gaat luisteren. Waarom wordt dat niet gekoppeld aan een muziekdienst zoals Last.fm of Spotify?

Last.fm heeft de audioscrobbler, een plugin voor je muziekafspeelprogramma die registreert welke muziek je luistert en hoe vaak je dat doet.

Zoiets zou in theorie best te koppelen zijn, toch?

Facebook?

Integratie met Facebook  kan ook interessant zijn. Services zoals Spotify zijn al onderdeel van Facebook en GetGlue zou goed in de huidige strategie van Facebook (= ‘We willen alles van je leven weten!’) passen.

Een samenwerkingsverband met GetGlue zou Facebook een berg aan waardevolle data kunnen opleveren. De vraag is alleen wat het voordeel  is voor de gebruiker. De integratie is nu al mogelijk door bij GetGlue alles op ‘Automatisch delen’ te zetten.

Daarnaast kun je bij GetGlue bij zo’n beetje alles inchecken. Vanuit een business-perspectief kan ik me voorstellen dat andere partners van Facebook, zoals Netflix, Spotify, Kobo (allemaal geïntegreerd in je Facebookstream), dat leuk zullen vinden.

Meer ideeën? 

En zo zullen er ongetwijfeld meer dingen mogelijk zijn. Heb jij ook een idee om GetGlue te verbeteren? Laat dan een comment achter of contact me op Twitter: @kiliand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *