Gezien: The Social Network

Net The Social Network gezien. Toch een film die al een tijdje op mijn lijst stond maar waar het niet echt van kwam. Tot ik de film vanmiddag bij de Action zag liggen voor zo’n €4. Koopje. Had destijds meerdere mensen over de film gehoord, hoog tijd om de film eens te bekijken.

The Social Network is een zeer goede film. Als kijker blijf je geboeid het verhaal volgen. Beelden worden op een snelle manier afgewisseld. Soms zit je in een scene uit het verleden, soms vlieg je opeens naar een rechtbankfragment, maar dat zo smooth dat het niet hinderlijk is.

Het acteerwerk was ook van beste kwaliteit. Zelfs Justin Timberlake  zette een goede rol neer als flamboyante verschijning Sean Parker, oprichter van Napster (90s kids will remember this), maar in de context van deze film vooral belangrijk als de Sillicon Valley-regelneef van Facebook.

De rest van mijn verentooi moet echter naar het achterste van Jesse Eisenberg gaan. Hij neemt de rol van Zuckerberg op een memorabele manier weet neer te zetten. Überrationeel en einzelgängerig, maar toch humaan.

Het mag duidelijk zijn dat de film hier en daar sterk is aangedikt, maar desalniettemin krijg je als kijker genoeg ruimte om een mening te vormen over de gepresenteerde Zuckerberg. Het ene moment voel je enige sympathie voor the Zuck, het andere moment slaat dit om naar een flinke dosis onbegrip. Hoewel de film zich afspeelt in een bepaalde Zeitgeist kent een overkoepelend thema dat universeel en tijdloos is. Juist dat maakt The Social Network de moeite waard om te kijken.

Trailertje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *