Laat je ideeën los. Je krijgt er meer voor terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vond dit plaatje in mijn oude PC-mappen. Ooit eens opgeslagen omdat ik het inspirerend vond. En gelukkig heeft het de kracht nog niet verloren.

Bottomline is dat je nooit je ideeën moet begeren. Deel je ideeën met anderen en verzamel alle kritiek die je krijgt. Sta open voor duizend andere ideeën. Kill your darlings, als blijkt dat niemand je idee snapt. Bindt jezelf niet vast aan een idee wat het niet waard is. Wees niet bang dat iemand je idee pikt. Iedereen kijkt tenslotte via een ander referentiekader naar je idee. En stelen doen we allemaal. Geen enkel idee is 100% uniek.

Ik ben blij dat ik dit weer vind. Hoewel de schrijver van dit stuk mij in eerste instantie wat onduidelijk is, lijkt het verdomd veel op iets van Paul Arden (voormalig creatieveling bij Saatchi & Saatchi – reclamebureau).

Het bovenstaande lijkt (wat opmaak en inhoud betreft) verdomd veel op zijn ‘Whatever you think, think the opposite’, een boekje wat vol staat met dit soort inspirerende dingen.  Ik kan het iedereen van harte aanraden, dit is één van de meest inspirerende boeken die ik tot nu toe heb gelezen op het gebied van creativiteit en ideeën bedenken.

Een kleine greep uit de overdosis inspiratie. “What is a good idea? One that happens is. If it doesn’t, it isn’t.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *