Nieuwe iPad een magere koe?

Op moment van schrijven is de live-conferentie van Apple aan de gang. Zoals verwacht komt er een iPad 3. En zoals verwacht ook geen grote, innovatieve veranderingen. Wat minor upgrades. Software en hardware zal het iets beter in elkaar steken dan de voorganger. Belangrijkste specs; Retina Display (superscherp), opnemen in HD, 4g en wat andere verfijnde dingen.

Het zijn van die dingen die je eigenlijk gewoon verwacht. Niks innovatie of wat dan ook. Ik volg de conferentie, maar het is één saaie, dooie boel. Totaal geen magie. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het komt door gebrek aan Jobs.

Ik denk eerder dat het komt aan verwaarlozing van de Purple Cow*. Je kunt de melk een paar keer verbeteren, maar het houdt een keertje op. Ook paarse koeien gaan dood, en hoewel het misschien nog even duurt, denk ik dat ze met de iPad 3 aardig op weg zijn met uitmelken van een sterk merk. Ik ben benieuwd hoe dit gaat lopen.

Wat mij betreft hadden ze dit net zo goed de iPad 2s kunnen noemen.

———————–
*Ik ben vandaag begonnen in het gelijknamige boek van Seth Godin, spoedig blogspost daarover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *