Over Kilian

kilian-drewelKilian Drewel (1988) is schrijver, blogger en contentmarketeer. Kilian heeft voor diverse bedrijven een contentstrategie bedacht en uitgevoerd, en was daarnaast hoofdredacteur van futuristische techblog Daily Warp (R.I.P.). Op dit moment is hij werkzaam voor managed hosting provider True, waar hij verantwoordelijk is voor content & PR.

Kilian schrijft al sinds hij een kleine jongen is. Dat begon met het naschrijven van verhaaltjes die sterk geïnspireerd waren door Back To The Future, maar al snel schreef hij zijn eigen verzinsels. Het bedenken van verhalen heeft hij nooit losgelaten, maar z’n drang om te schrijven kwam pas echt los toen hij op de Hogeschool Rotterdam zat. Daar begon hij met zijn eerste blog (Blik Fris), waar hij in een GeenStijl-schrijfstijl anoniem leraren bashte (sorry nog Ayman). Al snel zag hij in dat je van bashen niet zoveel vrienden maakt, dus besloot hij maar voor de schoolkrant Profielen te schrijven (link).

Gedurende zijn studie had Kilian diverse bijbanen en freelance klussen waar hij het schrijverschap kon beoefenen. Soms als zichzelf, soms als een ghostwriter. In 2011 begon hij met bloggen op kiliandrewel.nl, zodat hij kon schrijven wat hij leerde tijdens z’n studie. In 2013 startte hij zijn eigen tech nieuwswebsite, Daily Warp, wat helaas ter ziele is gebracht wegens schoolwerkbezwijkingen / gebrek aan het stellen van goede prioriteiten.

Kilian kan over van alles schrijven, maar het liefst schrijft hij over de business, technologie, het wereldwijde web, creativiteit, productiviteit en wetenschap. En als het even kan combineert hij een paar van die onderwerpen.

Als contentmarketeer heeft Kilian verstand over verschillende zaken. Behalve goede webteksten schrijven weet Kilian ook het een en ander van online marketing, lead generation, lead nurturing, marketing automation, e-mailmarketing, social media marketing, zoekmachineoptimalisatie (SEO), SEO-copywriting, PR & communicatie. Meer over Kilian’s bizznizz skills kun je vinden via zijn LinkedIn.

Je kunt Kilian het best bereiken via e-mail (kiliandrewel[at]gmail.com) of Twitter (@kiliand).

(Man, wat raar om over jezelf in derde persoon te schrijven.)

<a href=”https://academy.yoast.com/certificate/2558/535331/858a19f2a7d571264475315ece690916/1/” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”><img src=”https://academy.yoast.com/badge/2558/535331/858a19f2a7d571264475315ece690916/1/” width=”200″ alt=” successfully completed the SEO for beginners course!”></a>