Over Twitter en mijn opleiding (CDM)

Ik ben een hbo’er en ik Twitter. Een ultieme combinatie als je ’t mij vraagt. Het vult elkaar namelijk prima aan. De opleiding die ik volg heet Communicatie: specialisatie Digitale Media (CDM), wat dus een soort Communicatie is de tofheidsfactor van mijn opleiding keer tien.

Twitter is namelijk een verlengstuk van mijn opleiding. Ten eerste heb ik veel contact met medestudenten op Twitter. Zo volg ik medestudenten die nu in het eerste jaar zitten, maar ook mensen die in het derde – en vierde jaar zitten. Hierdoor beperk ik mij niet tot de de grenzen van mijn eigen klas.

Ik zoek de mensen op die ik interessant vind en waar ik van kan leren. Dat kunnen dus medestudenten zijn, maar net zo goed docenten en professionals. En uiteraard hoop ik ook te inspireren.

En ja, dat betekent dat ik ook wel eens wat op zondag, donderdagavond, of vrijdagmiddag leer. Buiten de ingeplande studie-uren krijg ik vaak informatie binnen die wel van toepassing kan zijn bij mijn opleiding. Hoe cool is dat?

Twitter is hierdoor een soort laagdrempelig kennisplatform en daarmee dus een verlengstuk van de opleiding. Het hoeft niet, maar je doet er wel een beetje je voordeel mee.

Wat voordelen die ik er tot nu dankzij Twitter heb gekregen:

  • Ik ben aan betaalde klusjes gekomen dankzij medestudenten die mij zonder Twitter nooit hadden gekend.
  • Ik mocht vier dagen livebloggen voor een tof evenement. (Meer info)
  • Ik ben een ontelbare berg aan waardevolle informatie over nieuwe media, communicatie & marketing rijker.

En zo heb ik nog wel wat kleinere dingetjes, maar het komt erop neer dat ik dankzij Twitter meer weet. Ik raad het Twitteren dan ook iedere student aan, zeker als je een opleiding volgt die iets met digitale media te maken heeft. Eigenlijk gewoon een verplichting.

De toekomst van nieuwe media leer je tenslotte niet op school, je zult zelf moeten ontdekken hoe die wereld continu aan het veranderen is en welke rol jij als toekomstig professional daarin kunt vervullen. En Twitter is daar een ideaal platform voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *