Print je eigen pistool

Laatst bekroop mij een gedachte. Wat nou als we zelf wapens kunnen printen? Noem het nu nog maar sciencefiction, maar we weten inmiddels hoe snel technologie kan gaan. 3D-printing staat nu misschien nog in de kinderschoenen, maar tijden waar we dit soort dingen kunnen realiseren zijn helemaal niet zo ver weg denk ik.

Sterker nog, er zijn al mensen mee bezig, in Amerika. Was ook wel te verwachten natuurlijk (want waar anders?). Daar hadden ze een plan om een Wiki Weapon te maken, maar dat plan is min of meer van de baan (lees zelf maar op Wired).  Stel je eens voor wat technologieën zoals deze voor een oorlog betekenen.

Zelf onderdeeltjes printen in het militaire kamp als je wapen even niet mee wilt werken. Technologieën zoals deze kunnen er voor zorgen dat er compleet nieuwe wapens ontstaan; gemakkelijk uit elkaar te halen, gemakkelijk om onderdelen te vervangen en gemakkelijk om zelf in elkaar te schroeven. Als radiotechnologie al een belangrijke rol speelde voor de Duitsers in WOII, kun je nagaan wat dit dan gaat doen.

En dan hebben we het alleen nog maar over militair gebruik. Kunnen we binnenkort in de krant lezen dat er een man (of vrouw) is gedood door een 3D-pistool? Ik weet niet of het zo snel storm zal lopen, maar het is in ieder geval iets om in het achterhoofd te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *