Rop Gonggrijp: Iedereen op internet

Bekijk de video in andere formaten.

Op school krijg ik het vak Media & Creativiteit. Op dit moment is het thema van dit vak Privacy, Reputation & Control. In het kader van het vak keek ik bovenstaande documentaire, welke ging over Rop Gonggrijp, internetexpert van het eerste uur, hacker en tevens één van de oprichters van XS4ALL.

In de documentaire, uit 2006 alweer, waarschuwt Gonggrijp over de veranderingen in privacy dankzij het internet. In de documentaire komt een fragment naar voren van ’97, waar hij het volgende zegt over privacy:

“Ik pleit er voor dat mensen zich realiseren hoe weinig privacy en anonimiteit er nog overblijft in de nieuwe samenleving waar we nu naar toe gaan, en waar we dan de grenzen stellen en waar het belang van opsporing, toch een legitiem belang, waar dat begint en waar de privacy van de burger eindigt. Dit is iets waar we met z’n allen uit moeten komen, maar ik pleit er wel voor dat mensen zich om die dingen druk gaan maken. ” (circa 19:28)

Een interessante statement van iemand die mede-verantwoordelijk is voor het ontstaan van internettoegang in Nederland. Kijk deze documentaire, zo’n dertig minuten, maar zeker de moeite waard. Gonggrijp is een interessante man die zinnige dingen zegt over privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *