SpotMini: de robothond die de vaatwasser inruimt en je nooit hoeft uit te laten

Het lijkt wel alsof BostonDynamics, het robotbedrijf van Google er telkens weer in slaagt om grensverleggende robots te creëren.

Dit keer is de SpotMini, een kleine robothond. Anders dan de andere robots van BostonDynamics tot nu toe, lijkt deze hond vooral geschikt voor het huishouden.

De SpotMini gaat is een stuk flexibeler (check die dance moves vanaf 0:51!) en maakt hij minder herrie dan z’n grote broer Spot.  Maar wat misschien wel het meest bijzondere van de robot: zijn bek dient ook als grijpmechanisme. Met zijn bek kan de robothond objecten vastpakken en verplaatsen.

In de onderstaande video krijgen we daar een mooi voorbeeld van: de robot plaatst de vuile vaat in de vaatwasser, gooit lege blikjes in de prullenbak en is zelfs in staat om een biertje naar z’n baas te brengen. Al gaat dat laatste niet zo goed: het blikje spuit open.

Verder zie de robot rustig wandelen rond de eettafel, op trappen lopen, huppelen en uitglijden over bananenschillen.

Hoe groot kan de impact van zo’n hond zijn bij bijvoorbeeld mensen met een handicap? Ik kan me voorstellen dat zo’n hond een uitkomst biedt voor mensen die niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen. We hebben het prototype nu gezien, maar wat gaat er nu verder gebeuren? We gaan het meemaken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *