Stage bij Coca-Cola Enterprises

Op moment van schrijven ben ik bezig met mijn tweede week bij Coca-Cola Enterprises Nederland B.V (CCE).

Bij CCE ben ik stagiair voor de online frisdrankcommunity Blik op Fris. De community is ontstaan omdat er een wens is om snel en diepgaande inzichten te krijgen over (onder andere) het frisdrank-koopgedrag van moeders met kinderen. Dit is één van de belangrijkste doelgroepen van de afdeling waar ik werk (Insights Home).

De stage bevalt mij tot nu toe erg goed. Ik kan helaas niet teveel in details treden, ik heb een geheimhoudingsverklaring die ik moet naleven, maar kan wel vertellen dat ik op een plek zit waar ik echt onwijs veel leren op het gebied van marketing & consumer intelligence.

Marketing intelligence is een gebied waar ik me al een tijd voor interesseer. Ik krijg niet echt direct les in marketing intelligence (ik volg tenslotte geen marketingopleiding), maar je merkt dat grote organisaties ook steeds meer het belang gaan inzien van het halen van data uit sociale media of nieuwe media tools. Daar zit dus de interessante koppeling voor bij mijn opleiding (Communicatie: specialisatie Digitale Media).

Bij CCE snappen ze dit gelukkig maar al te goed, en daarom zijn ze begonnen met een tool (de Blik op Fris community) die van toegevoegde waarde moet gaan worden voor de marketing intelligence.

In feite zijn er twee disciplines die samen komen in mijn stage-opdracht. Aan de ene kant heeft mijn stage een online research kant (opstellen van survey’s, halen van inzichten uit de surveys), maar daarnaast heeft het ook een sterk community management gehalte. Het is natuurlijk de bedoeling om de mensen die al lid zijn te behouden (engagement), maar ook om de mensen die nog geen lid zijn te rekruteren. Op community management gebied liggen dus ook een paar hele mooie uitdagingen. Het komende half jaar is het aan mij de taak om die uitdagingen aan te pakken  en om ze toe te passen in de praktijk.

Ik kan inhoudelijk dus niet veel kwijt, maar zal mijn persoonlijke blog misschien wel gebruiken voor mijn eigen kenniscreatie en praktische zaken op het gebied van online research en community management. Stay tuned!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *