Storytelling: zo vertel je epische verhalen

cool_story_brah_catGister gaf ik een presentatie over storytelling voor eerstejaars Communicatiestudenten van de Hogeschool Rotterdam. Het doel van de presentatie was om de studenten te leren hoe zij met een paar simpele tips & tricks geweldige verhalen kunnen maken. Deze kennis gebruikten zij later die dag voor het maken van een film(pje).

Het was gaaf om een presentatie te geven over storytelling. Het afgelopen jaar ben ik in de wereld van storytelling gedoken en schreef ik onder andere een scriptie (en veel blogposts) over het onderwerp. Storytelling is awesome en het is tof om daarover te spreken.

Scriptie: “Het effect van online storytelling”

Mijn scriptie gaat echter over het effect van online storytelling. De oplossing van mijn vraag is een model dat het effect van storytelling in kaart brengt, zodat je ook kunt zien wat storytelling oplevert. Heel handig en gaaf, maar nergens in mijn scriptie schrijf ik over hoe je nou echt goede verhalen creëert. Die kennis heb ik wel.

Ik heb veel gelezen over  narrative structures, plotstructuren archetypen, over de mens als verhalend dier en heb zelfs wat boeken opgepikt over screenwriting. Had achteraf niet zoveel met de probleemstelling te maken van mijn scriptie, maar ben blij dat ik de materie gelezen heb. Het heeft namelijk tot een dieper begrip over storytelling geleid. Waarom we het doen, maar vooral ook wat nou een verhaal echt goed maakt.

Ook leren hoe je goede verhalen maakt? 

De presentatie van gister was een mooie kans om die kennis in praktijk over te brengen. Voor het gemak heb ik ‘m hieronder gezet maar het liefst kom ik ‘m eigenlijk face-to-face presenteren.

Ben je werkzaam in een organisatie en willen jij en je collega’s meer weten over storytelling? Ik kom graag een keer leren hoe je echt goede verhalen maakt.

Kosten:

  • Een retourtje naar jouw organisatie.
  • Een goed kopje koffie.

Ik reken alleen kosten voor een retourtje omdat ik pas afgestudeerd ben en op zoek ben naar een baan. De presentatie geef ik omdat ik de wereld wil laten zien hoe je mooie verhalen kunt vertellen (iedereen kan het!) en omdat ik mijn presentatievaardigheden wil verbeteren.

Contact

Stuur mij een mail naar kiliandrewel[at]gmail.com. Tot snel?

Presentatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *