TEDxRotterdam

Vorige week donderdag vond TEDxRotterdam plaats. Ik ben een groot fan van de TED(x) evenementen en volg het al een tijdje.

Helaas was ik er niet bij. Na verschillende pogingen om naar binnen te komen ben ik niet toegelaten. De legendarische magie van TEDxRotterdam bleef voor mij onbereikbaar en ik moest de exclusiviteit beleven in een ruimte waar een groot scherm te vinden was, maar helaas geen mensen. Zie foto (via @Tessaklop).

Op deze manier kon ik slechts fragmenten volgen, want het excuus om een dag vrij te nemen omdat ik de behoefte had om naar een scherm te staren ging bij mij niet op.

Kijkdoos

Eigenlijk is het best gek dat een offline evenement zoals TEDxRotterdam exclusief wordt terwijl alles ook te bezichtigen is via een scherm. Je zou ergens kunnen zeggen dat het scherm te gewoontjes geworden.

Hierdoor werd de livestream van TEDxRotterdam slechts een kijkdoos waar ik kon gluren naar incomplete, haperende lapjes informatie die de totale ervaring van TEDxRotterdam niet goed konden vertalen.

Prikkels

De prikkels en gedachten die spelen op het moment dat je aanwezig bent in een fysieke ruimte is tenslotte anders dan als je een virtuele aanschouwer bent. Tijdens een offline evenement gebruik je al je zintuigen.

Je kunt zien, je kunt horen. Je kunt ook de fysieke aanwezigheid en het intellect van de mensen als het ware voelen, hoe vaag dat ook klinkt. Je kunt nieuwe, soortgelijke mensen ontmoeten en de meest prachtige ideeën met die mensen uitwisselen.

En ik denk dat ik daarom teleurgesteld was over mijn afwezigheid bij TEDx. De ware exclusiviteit was er voor de gelukkigen, maar dat is ze dan ook van harte gegund.

Video’s
Hieronder mijn favoriete TEDxRotterdam video tot nu toe. Ik moet ze nog allemaal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *