Van toegevoegde waarde zijn

Ben alvast aan het zoeken voor afstudeerstages. Misschien wat vroeg (ik zit in mijn derde leerjaar), maar wel belangrijk. Ik heb namelijk geen flauw idee wat voor afstudeerstages er zijn voor Communicatie: specialisatie Digitale Media studenten.

Het lijkt me handig om erachter te komen hoe ik van toegevoegde waarde kan zijn. Handig omdat ik dan kan kijken welke richting ik op moet gaan met mijn minor. Maar vooral ook handig omdat ik na mijn opleiding een werkplek moet hebben. Als ik niet weet wat bedrijven precies zoeken dan  wordt de kans dat ik straks zonder werk zit ook groter.

En die kans is er. Het gaat niet zo goed met de economie. Jeugdwerkloosheid onder hoogopgeleiden komt steeds vaker voor. Dat zijn kwalijke ontwikkelingen. Moet je misschien niet te lang bij stil staan, want jakkie bah negativiteit, maar je moet er wel over nadenken.

Als je anticipeert op slechte omstandigheden heb je misschien de kans om er op in te spelen. Je bent natuurlijk nooit helemaal afhankelijk van omstandigheden en hebt dan ook zelf een hoop controle over je toekomstige waarde op de arbeidsmarkt.

Dat gaat alleen niet zonder visie. Als je geen flauw  idee hebt waar vraag naar is dan kun je ook niks aanbieden.  Simpele marktwerking.

Mijn opleiding is te plaatsen in het marketingcommunicatie hoekje. Laat dat nou net een branche zijn waar men het eerst gaat bezuinigen als het economisch niet zo goed gaat. En dat zie je dan ook terug in (online) vacatures.

Men zoekt vooral stagiairs die goed zijn met sociale media en die een social media plannetje kunnen schrijven. Genoeg stichtingen en goede doelen die leuke stageopdrachten aanbieden, maar dit zijn niet de plekken waar ik later geld ga verdienen.

Waar dat dan wel is, dat weet ik niet.

Maar duidelijk is in ieder geval wel dat ik daar aankomende tijd mee bezig moet zijn.

Als jij tips of soortgelijke ervaringen hebt dan lees ik ze graag in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *