Waarom ik blog

Ik ben geen schrijver. Ik blog ook niet omdat ik wil schrijven. Ik blog omdat ik wil publiceren. Maar tegelijkertijd heeft het publiceren twee functies. Enerzijds blog ik omdat ik belanghebbenden wil laten zien waar ik mee bezig ben. Anderzijds blog ik omdat ik het zie als een belangrijk proces om informatie te verwerken. Dat weegt misschien wel zwaarder dan het daadwerkelijk schrijven van de artikelen.

Het hoeft niet perfect te zijn. Zinnen mogen best wat krommer zijn. Stukken tekst mogen best kort zijn, en soms mag het lang zijn. De contentstrategie is geen strategie. Bloggen op deze plek moet simpel en laagdrempelig zijn. Doelen van deze blog zijn mijzelf ondersteunen, alle informatie over mijn interesses een centrale plek te geven en gedachten ventileren zodat ik wat met de gepubliceerde informatie kan. Op wat voor manier dan ook.

Nu ik dit inzicht heb, denk ik dat alles veel makkelijker gaat.

Een gedachte over “Waarom ik blog”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *