Waarom ik Daily Warp ben begonnen

dw-logoWie de afgelopen tijd in mijn Twitterstream heeft gekeken ziet waarschijnlijk iets opvallends. Ik post alleen nog maar dingen over Daily Warp

Daily Warp is de techblog die ik twee weken geleden heb gelanceerd.  Sinds die tijd ben ik er eigenlijk non-stop mee bezig. Elke dag malen er weer nieuwe gedachten en ideeën door m’n kop om van Daily Warp een succes te maken. Ik heb niet eens te tijd om ze fatsoenlijk om te schrijven.

Soms kan ik niet slapen van Daily Warp. Dat klinkt voor sommigen misschien als een ramp, maar voor mij is het een bevestiging dat ik eindelijk iets gevonden heb waar ik 100% achter sta. Ik was al jaren op zoek naar iets waarin ik mij volledig in kan storten. Er schuilt een hele hoop energie in mij en nu kan ik dat eindelijk ergens kwijt.

Een van de dingen waar ik voortdurend aan denk is het waarom van Daily Warp. Waarom ben ik hier mee begonnen? Ik ben blij met alle positieve reacties, de likes, de shares en de retweets, maar waar het natuurlijk echt om gaat is het waarom. Of zoals Simon Sinek zou zeggen: “Start with why”.

De “why” van Daily Warp gaat vooral over mijn persoonlijke motivatoren. Ik ben steeds meer aan het geloven dat technologieën ons leven verrijkt. Vroeger was ik daar nogal wat voorzichtiger in.  Angstiger.

Maar in de loop van dit jaar ben ik een gelover geworden. Ik wil het technologische evangelie verspreiden onder het Nederlandse volk. Ik geloof dat technologie ons dagelijks leven kan verbeteren en ons als mens verder zal brengen. Technologie is evolutie.

Daarnaast zit er ook een educatief vleugje aan. Op school hoor ik genoeg over online strategieën, social media en hoe je bepaalde dingen moet aanpakken, maar het daadwerkelijke aanpakken is vaak vergezocht. Ik ben voor Daily Warp bezig met het realiseren van dingen die ik leer op school. Zo stippel ik bijvoorbeeld een online strategie uit en ben ik voorzichtig aan het kijken hoe ik hier geld mee kan verdienen (business model).

Geld is ook een motivator. Dat klinkt misschien wat kapitalistisch, maar als ik geen geld genereer dan denk ik wel hard na of ik hier nog wel verder mee wil. De tijd die ik er namelijk in stop kan ik ook gebruiken om ergens geld te verdienen. Dat heb ik straks wel nodig.

Om van Daily Warp een succes te maken is nog veel nodig. Ik ben er nog lang niet. Ik kan de hobbels op de weg niet voorzien. De strijd is nog niet afgelopen.

Maar ik ben ermee begonnen. Toen ik dit bedacht zat ik de hele tijd met het zinnetje Just do it in m’n hoofd.

En nu doe ik het.

Wil je meedenken? Graag. Sta open voor alles. Je weet me te vinden.

Deze post schreef ik met Wagner op repeat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *