Waarom ik elke dag van juni wil bloggen

Misschien is het je al opgevallen, maar ik probeer in de maand juni elke dag te bloggen. Door elke dag te bloggen wil ik :

  • Beter leren schrijven
  • Sneller leren schrijven
  • Vaker schrijven
  • Beter redigeren (ik maak nog wel eens een spelfoudt)
  • Fouten maken (want daar leer je van)
  • Kennis delen (schrijven over wat je weet = nog meer weten)
  • In contact komen met like minded people (een comment = lief)
  • Erachter komen wat ik het leukst (en makkelijkst) vind om over te schrijven
  • Kijken of ik het in me heb om mezelf een nieuw gedrag aan te leren

Mijn motivatie om structureel te schrijven bestaat eigenlijk al vrij lang. Eigenlijk was het al de bedoeling dat ik dat al in 2011 (toen ik met kiliandrewel.nl/blog begon) zou doen. Er gebeurde van alles waardoor ik die belofte niet waar kon maken. 

Inmiddels ben ik al wat jaartjes verder en wat ouder. Ik nader de 30 en heb nog niet echt iets significants bereikt in m’n leven. Ik ben er ook nog niet helemaal achter of dat trouwens moet.

Waar ik wel steeds meer achter kom is wie ik ben en wat ik het liefste doe. Het heeft best lang geduurd om daarachter te komen. Vooral wat ik het liefste doe. Dat is creëren.

Ik kwam erachter toen ik twee boeken las: The Art of Creative Thinking van Rod Judkins en Outliers van Malcolm Gladwell. Ik las deze boeken tegelijk en ze hebben me allebei tot een nieuw inzicht gebracht: dat ik moet doen wat ik wil nu het nog kan. En er alles voor geven. 

Dankzij The Art of Creative Thinking herontdekte ik dat ik creatief ben. Misschien niet qua knutselen of design of wat dan ook, maar ik heb altijd de urge om te creëren. Als kind was ik altijd aan het tekenen, verhaaltjes aan het verzinnen en als tiener maakte ik muziek en deed ik pogingen om games te maken. In m’n pad naar volwassenheid ben ik ergens die speelse creativiteit verloren, maar door elke dag te schrijven hoop ik dat weer te vinden.

M’n tweede inspiratiebron is het boek Outliers van Malcolm Gladwell. Dat boek gaat over mensen die ergens in uitblinken en hoe dat komt. Een van de redenen is dat uitblinkers ontzettend veel tijd ergens in steken. 10.000 uur zelfs. Die 10.000 uur heb ik nog lang niet gehaald. Ik ben nog niet de schrijfmaestro die ik wil zijn. Echt nog lang niet. 

Dus dan zit er maar een ding op: iedere dag schrijven. Ik ga het in de maand juni proberen.

Dat betekent elke dag vroeg opstaan, inspiratie opdoen en schrijven alsof m’n leven ervan afhangt. Ik heb er zin in.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *