waarom-wordpress-gebruiken-header

Waarom WordPress gebruiken? Omdat het ass kicking goed is

WordPress is een van de beste Content Management Systemen (CMS) die je kunt gebruiken om je blog of website te beheren. Het is gemakkelijk in gebruik en wordt constant verbeterd.  Veel grote websites, zoals bijvoorbeeld The New York Times, gebruiken WordPress. In dit artikel 5 redenen waarom WordPress gebruiken voor jouw business of blog een goed idee is.

Waarom WordPress gebruiken? Nou, hierom:

Het is gratis en open-source

De beste dingen in het leven zijn vaak gratis: schone lucht, zwemmen in helder water… en WordPress.

Het enige wat je nodig hebt voor WordPress is webhosting, een URL en verstand hebben van hoe je het installeert.

WordPress is een open-source systeem, wat betekent dat iedere developer mee mag helpen om de software te verbeteren. Mede door het open-source karakter is WordPress zo enorm gegroeid.

Wereldwijd werkt er een community van duizenden mensen mee om WordPress het beste CMS van de wereld draaiend te houden. Iedereen kan het downloaden en er voor developen.

Je kunt op twee manieren met WordPress beginnen. Via WordPress.com, waar je een naamwebsite.wordpress.com aan kunt maken. Of via WordPress.org, waar je de software kunt downloaden en installeren op je webomgeving en kunt koppelen aan je domeinnaam (naamwebsite.nl)

waarom-wordpress-gebruiken-wordpressorg
Via WordPress.org kun je altijd de nieuwste versie van WordPress downloaden.

Het is voor blogs én zakelijke websites

Heb je een blog? Dan is WordPress bij uitstek geschikt voor je. Van oorsprong is WordPress namelijk begonnen als een Content Management Systeem voor bloggers.

Toch is dat allang niet meer het enige wat je met WordPress kunt doen. WordPress wordt steeds vaker gebruikt voor zakelijke websites.

Door de relatief lage drempel (het is gratis en snel te installeren) zien steeds meer organisaties het nut van WordPress in.  Veel webdevelopers weten hoe zij een website moeten bouwen in WordPress, mede omdat het zo’n populair syteem is.

Daarnaast werkt WordPress met gemakkelijk te installeren thema’s, waarmee je het uiterlijk van je website bepaalt. Veel van die thema’s zijn gratis te downloaden via het menu Weergave > Thema’s of via WordPress.org.

Als daar niets voor je tussenzit kun je ook naar marktplaatsen voor thema’s gaan, zoals ThemeForest. Op die website kun je kiezen tussen ruim 30.000 website templates die je voor zowel zakelijk als bijvoorbeeld een privé-blog kunt gebruiken.

Prijzen variëren van $10 tot $100 dollar, maar als je goed zoekt komt je ongetwijfeld iets tegen wat je leuk vindt en past binnen je budget. Zoek je liever iets unieks? Dan kun je het best een freelance webdesigner of webdeveloper. Bijvoorbeeld via Freelance.nl.

waarom-wordpress-gebruiken-themas
Op ThemeForest.net vind je duizenden thema’s die door developers wereldwijd zijn gemaakt. Er zit vast iets voor je tussen.

Het is eenvoudig te gebruiken

WordPress is een van de meest gebruiksvriendelijke CMS’en die je kunt gebruiken voor het beheren van je website of blog.

De gebruikersinterface is eenvoudig, maar ook erg krachtig, als je  weet wat je doet.

Via het menu aan de linkerkant kun je eenvoudig navigeren naar de plek waar je moet zijn. Je kunt ervoor kiezen om dit menu in verschillende talen te doen, waaronder het Nederlands. Handig, voor als je Engels bijvoorbeeld niet zo makkelijk vindt.

waarom-wordpress-gebruiken-user-interface
WordPress heeft een overzichtelijk gebruikersinterface, waardoor gelijk duidelijk wordt waar je moet zijn.

Het is makkelijk te installeren

WordPress staat bekend om z’n befaamde ‘Vijf minuten installatie’. Je hoeft maar een klein beetje verstand van techniek te hebben om het aan de praat te krijgen.

En als je dat niet hebt, kom je met een beetje Googlen al een eind. Hier bijvoorbeeld een handleiding van de Nederlandse WordPress-website WP-Lounge:

Lees: “WordPress handmatig installeren”

Of zie deze video, die redelijk gedetailleerd is maar je wel de basis leert.

Er zijn superveel bruikbare plug-ins

Door de enorme community van WordPress zijn er ook gigantisch veel goede plug-ins te vinden, die van jouw website een groter succes kunnen maken.

Een paar goede plug-ins zijn:

YoastEen plug-in waarmee je de vindbaarheid (SEO) van je website in zoekmachines kunt verbeteren.

WooCommerce Een plug-in waarmee je een eigen webshop kunt beginnen.

Jetpack Een plug-in die je website sneller maakt en waarmee je basisstatistieken van je website kunt zien (al raad ik je Google Analytics aan voor het complete plaatje).

WP Cache – Een plug-in die je websites omtovert tot statische HTML-pagina’s, waardoor ze sneller geladen worden. Wat ook goed is voor je vindbaarheid (SEO).

Akismet Waarmee je spamberichten kunt tegenhouden.

En het mooie is dat al deze plug-ins gratis zijn (Yoast heeft ook een betaalde versie).

Waarom WordPress gebruiken? Vanwege de plug-ins
WordPress staat bekend om de vele handige plug-ins, zoals bijvoorbeeld Yoast, waarmee je de vindbaarheid van jouw website een boost kunt geven.

Conclusie ‘Waarom WordPress gebruiken?’

Dus… Waarom WordPress gebruiken? Korte samenvatting: Omdat het een van de beste CMS’en is.

Het is gratis, open-source en eenvoudig te installeren. En als je het eenmaal hebt geïnstalleerd  is het makkelijk in gebruik en zijn er tientallen plug-ins te vinden die je website sneller en beter vindbaar maken voor de zoekmachine.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *