wat maakt een slogan goed

Wat maakt een slogan goed?

Ik kwam deze mindmap tegen in een oude schoenendoos en het komt precies op het juiste moment. Ik moet het gewoon even delen.

Allereerst; wat is een slogan?

Een slogan is een kreet van herkenning. Van identificatie. Het zijn niet zomaar een paar losstaande woorden. Het zijn woorden van betekenis die iets zeggen over jouw organisatie. Vooral waar die voor staat.

Zo. Nu we dat weten kan ik vertellen wat er ongeveer in die mindmap staat.

 Waarden

Een goede slogan zegt iets over de kernwaarden van de organisatie. Het laat de belangrijkste waarde(n) van de organisatie zien. Datgene waar de organisatie altijd voor zal blijven staan.

“Open happiness”

Gevoel

Een slogan moet heen gevoel oproepen. De kreet moet beantwoorden waarom iemand bij jouw organisatie moet zijn, en niet bij een ander. Het individu moet zich kunnen identificeren met de organisatie.

Houding

Een goede slogan geeft houding. Attitude. De juiste houding zorgt ervoor dat je opvalt. Het moet nergens anders op lijken, krachtige woorden bevatten en de doelgroep aanspreken.

“Let’s make things better”

Kort

Een goede slogan is kort. Het moet niet langer zijn dan 4 woorden. Mensen moeten het kunnen onthouden. Korte zinnen worden beter onthouden.

Herhaling

Een goede slogan keert meerdere keren terug. In alles wat je als bedrijf maar ademt. Een slogan staat op folders, flyers, websites, logo’s. Je vindt een slogan terug in alle teksten. On- en offline.

Hier kun je de mindmap zien in volledige grootte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *